Trouwen Lansingerland

Trouwen in Gemeente Lansingerland

Gefeliciteerd! Jullie gaan trouwen in Gemeente Lansingerland! Maar wat komt hier eigenlijk allemaal bij kijken? Wat kost het om je huwelijk aan te melden bij de gemeente en hoe werkt het met een trouwambtenaar? Wij geven je wat tips!

Ondertrouw

Voordat jullie elkaar daadwerkelijk het ja-woord geven, moeten er een hoop zaken geregeld worden. Uiterlijk twee weken voor jullie trouwdatum, moet je in ondertrouw. Dit is niets meer en niets minder dan jullie huwelijk aanmelden bij de Gemeente Lansingerland. Hier hoef je geen afspraak voor te maken, maar dit kan gewoon digitaal. Bij het aanmelden van jullie huwelijk dienen er al een aantal zaken vastgelegd te zijn. De locatie en het tijdstip van jullie huwelijksvoltrekking. Maar ook wie jullie getuigen zijn en of jullie gebruik willen maken van een trouwambtenaar van de gemeente, of dat jullie kiezen voor een BABS (Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand). Maar hoe werkt dit precies?

Trouwambtenaar

Je kan ervoor kiezen om jullie huwelijk te laten voltrekken door een trouwambtenaar via de Gemeente Lansingerland. Zij zijn gebonden aan de gemeente en kunnen uitsluitend huwelijken voltrekken in Gemeente Lansingerland. Bij het aanmelden van je huwelijk kan je aangeven wie jij graag als trouwambtenaar zou willen hebben. Indien je niets invult of indien je geen voorkeur hebt, wijst de gemeente een ambtenaar aan.
Je kan echter ook een zelfstandig trouwambtenaar inschakelen. Zij verzamelen gegevens over jullie liefdesverhaal, maken een onvergetelijke speech en weten zo een geheel gepersonaliseerde ceremonie te geven. De BABS moet wel officieel als trouwambtenaar benoemd zijn. Bij het aanmelden van je huwelijk geef je bij de gemeente door dat je gebruik maakt van een externe trouwambtenaar.

Tarieven

Afhankelijk van de dag waarop je in het huwelijksbootje stapt, hanteert de Gemeente Lansingerland hiervoor bepaalde tarieven. De volgende tarieven zijn gebaseerd op een huwelijksvoltrekking op een officiële trouwlocatie. Als je in het gemeentehuis zelf wilt trouwen, worden er andere tarieven gehanteerd.
Maandag t/m vrijdag (tussen 09.00-17.00): € 236,50
Maandag t/m vrijdag (tussen 17.00-22.00): € 670,50
Zaterdag (tussen 09.00-22.00): € 670,50

Meer informatie of je huwelijk aanmelden?

Wil je meer informatie of je huwelijk aanmelden bij Gemeente Lansingerland? Kijk dan eens op de website van de gemeente voor veelgestelde vragen. Hier kan je ook de aanmeldformulieren downloaden voor je geplande huwelijk.