Informatie Coronatoegangsbewijs

Vanaf 25 september 2021 krijgen gasten enkel toegang tot de horeca met een coronatoegangsbewijs. Hiermee vervalt de 1,5 meter maatregel. Gasten hoeven niet meer verplicht te blijven zitten en tijdens feesten mag er gedanst worden.

Bij t Manneke maken we vanaf 25 september ook gebruik van dit coronatoegangsbewijs. Bij aankomst op onze locatie wordt elke gast gevraagd zijn/haar QR code te laten zien. Hiervoor heeft u de CoronaCheck app én DigiD nodig. We leggen u graag uit, hoe dit in zijn werkt gaat.

CoronaCheck app

• Download de CoronaCheck app via de Apple App Store of de Google Play Store.

• Log in met uw DigiD en volg de stappen in de CoronaCheck app.

• De Coronacheck app maakt een zogenoemde QR-code aan, welke bij de ingang bij t Manneke wordt gescand. Het scherm van de controleur kleurt groen in een van de volgende drie situaties:
1. Je hebt onlangs corona gehad en bij de GGD is een positieve PCR-test bekend. De app laadt de informatie over de positieve test. Is de test minimaal 12 en maximaal 180 dagen oud, dan is er genoeg bescherming en kleurt het scherm van de controleur groen.
2. Je bent negatief getest kort voor het bezoek aan t Manneke. Een testafspraak maak je via de Coronacheck app en kan alleen bij aangesloten locaties ‘Testen voor toegang’. Een testbewijs is geldig tot 24 uur na het moment van testen.
3. Je bent volledig gevaccineerd. De app haalt de vaccinatiegegevens uit de systemen van RIVM, de GGD en ziekenhuizen. Bij volledige vaccinatie mag je naar binnen.

• Wanneer de controleur geen groen vinkje in zijn scherm krijgt na het scannen van je QR-code, dan kunnen we je helaas geen toegang verlenen tot t Manneke.

• Elke andere vorm van testuitslagen (zelftesten, niet aangesloten testlocaties) of vaccinatiebewijzen (gele boekje, geprint vaccinatiebewijs etc.) zijn NIET geldig. Je krijgt alleen toegang tot t Manneke met gebruik van de Coronacheck app.

Werkwijze op locatie

Bij de entree van t Manneke wordt je gecontroleerd middels de Coronacheck app. Houdt daarom je smartphone en legitimatiebewijs bij de hand. De QR-code wordt gescand aan de deur.

Gevaccineerd via de huisarts? Let op!

Ben je gevaccineerd via de huisarts en heb je niet ingestemd met de gegevensdeling met het RIVM? Dan kan je waarschijnlijk geen vaccinatiebewijs via de app aanmaken. Neem hiervoor zelf contact op met de huisarts om een vaccinatiebewijs te krijgen.

Geen smartphone? Print je QR-code!

Let op: je kunt maar voor één persoon een bewijs in de CoronaCheck app maken. Iedere bezoeker heeft dus een eigen telefoon met de app nodig. Geen telefoon? Je kunt ook een QR-code printen. Download en print jouw bewijs op www.coronacheck.nl/print.

Kijk voor meer informatie op https://coronacheck.nl/