Ventilatie onder de loep

Een goede ventilatie is noodzakelijk voor een gezond en prettig binnenklimaat! Ook helpt het om de verspreiden van luchtweginfecties, zoals COVID-19, te beperken. Maar hoe ventileer je een ruimte nu precies?

Het RIVM zegt hierover het volgende:

Ventileren is het 24 uur per dag verversen van de binnenlucht met verse buitenlucht. De verse buitenlucht vervangt steeds een deel van de lucht in huis die vervuild is door bijvoorbeeld fijnstof en vocht.

Thuis kan je dit doen, door 24 uur per dag, in elke ruimte ventilatieroosters of ramen open te zetten. Ook beschikken de meeste huizen tegenwoordig over een ventilatiesysteem.

Het ventilatiesysteem van t Manneke

Tijdens bijeenkomsten en vergaderingen is het ook erg belangrijk om de ruimtes goed te ventileren. Wij hebben hiervoor een volledig ventilatiesysteem in het pand. Dit maakt in deze tijd het bijeenkomen op onze locatie nóg verantwoorder.

Hoe zorgt ons systeem voor een goede ventilatie en luchthuishouding tijdens jouw feest of evenement?
• Op het moment dat het ventilatiesysteem aanstaat (dit is minimaal één uur voor aankomst) wordt er continu ‘schone’ buitenlucht ingeblazen en ‘vuile’ lucht uit de ruimte afgezogen.
• In de ruimtes wordt de luchtkwaliteit doorlopend beoordeeld waarmee de hoeveelheid verversing op dat moment wordt bepaald. Bij een grote groep in de ruimtes zal het systeem altijd op 100% draaien, bij kleinere groepen kan dit ook 30% zijn, maar het draait altijd.
• De lucht uit de ruimtes wordt niet ‘hergebruikt’.

Daarbij komt dat bijna al onze ruimtes zijn voorzien van ramen en/of deuren die open kunnen, versere lucht krijg je niet!

Heb je vragen over ons ventilatiesysteem of wat voor maatregelen wij verder hebben getroffen rondom COVID-19? Neem dan gerust contact met ons op. Je kan ook onze informatie over vergaderen in coronatijd raadplegen.