De croissant: 5 weetjes!

Elk jaar – op 30 januari – is het de Dag van de Croissant.

Tsja, iedereen kent wel die heerlijke geur van versgebakken croissants op een zondagmorgen. Maar buiten dat de croissant de eigenschap heeft om het water je in de mond te laten lopen, is er nog veel meer te weten over dit zoete broodje.

5 verrassende weetjes!

1. Wist je dat de croissant van origine géén Franse lekkernij is?
Dit broodje kent zijn oorsprong in Oostenrijk, om precies te zijn in Wenen. Verrassend toch?
2. Recht of krom?
Ben je een croissant fanaat? Dan is je vast wel eens opgevallen dat er maanvormige en rechte croissants te vinden zijn. Van oorsprong is de croissant echter maanvormig. Maar om de kosten te drukken, kiezen sommige bakkers ervoor de croissant recht te maken.
3. Goed voor de lijn?
Er zitten gemiddeld 161 Kcal in een croissant volgens het Voedingscentrum. Gewoon een klein oogje dichtknijpen als er eentje op je bord ligt…
4. …de wat?
Er bestaat een kruising tussen een croissant en donut, de cronut! Bij de New York City patissier Dominique Ansel ging er in 2013 voor het eerst eentje over de toonbank. Deze variant werd zelfs door Time magazine uitgeroepen tot een van de 25 beste uitvindingen van 2013! Wij zijn toch meer fan van de originele croissant 🙂
5. Al trek gekregen?
Wij laten onze overheerlijke croissantjes maken bij Bakkerij Rijnbeek? Je vindt ze in ons ontbijtarrangement.